Ce știe să facă Garmini Mini?

Garmin mini este o cameră incredibil de discretă. Nu are ecran și dacă o montezi în spatele oglinzii nici nu se vede prea clar de afară. Zici că face parte din sistemul de senzori al mașinii. Uiți de ea după primele zile de folosire. Are doar două butoane, unul de save video și celălalt de mute/unmute pentru microfon.

  Rezoluția este de 1080p (Full HD) și un senzor de 2.1MP cu un dynamic range destul de bun pentru o cameră video auto care va fi folosită în condiții destul de diverse în trafic.

  Unghiul este de 140˚ ceea ce constituie un unghi larg pentru o cameră video auto. În general cam tot ce este peste 130˚ este suficient pentru a filma în trafic.

  Este tot așa foarte solid construită, compactă și discretă. Se prinde cu un suport cu dublu adeziv și se poate detașa doar prin extragerea camerei de pe bila suportului. Această soluție contribuie oricum la conceptul general de cameră discretă pentru că dacă ar fi avut o ventuză de prindere ar fi fost mai mare decât camera și se vedea din avion.

  Are conectivitate cu smartphone-ul prin bluetooth pentru setările simple și prin wifi dacă vrei să accesezi înregistrările, la fel ca la Garmin 66W.

  Garmin Mini nu include funcții de GPS, voice recognition, de avertizare sau de travelapse. Bine, la cât e de mică nici nu prea aveau cum. 🙂 Ca și dimensiuni avem 45 mm înălțime, 31 mm lățime și 28 mm grosime.

  Vine la pachet și cu un încărcător dual pe USB (ca să-ți încarci și alte device-uri ) și cu două cabluri micro-USB, unul de 4 m și celălalt de 1,5 m.

  Cum filmează? Păi filmează ca în clipul de mai jos. Filmările sunt făcute în paralel cu cele de la Garmin 66W așa că am supus-o la fix aceleași chinuri.  

Este opțiune ideală pentru cine își dorește o cameră bună și discretă, fără bătăi de cap care filmează bine.

Și aplicația de Smartphone? E bună?

Aplicația de Smartphone nu este bună, este foarte bună. Cel mai tare lucru, pe lângă configurările clasice pe care le poți face prin intermediul acesteia și „live view”, cel mai tare lucru este că atunci când downloadezi o înregistrare poți să selectezi de unde până unde să-ți salveze, să „tai” clipul înainte să-l downloadezi. Astfel, nu mai durează o viață de om să downloadezi un clip de 5 minute de pe cameră pentru o secvență de 20 de secunde de cât ai nevoie.

Alte observații

Da, camera nu include microSD card. Treaba asta pe mine nu m-a deranjat niciodată pentru că am oricum microSD carduri dar e bine de știut.

Și apropos de microSD card-uri, camerele au un sistem de detecție a defectelor de pe card și dacă apar erori la scriere te avertizează chiar și prin aplicație. Asta este un mare plus mai ales că mare parte dintre modele nu zic nimic dacă au erori de scriere și te trezești cu înregistrări întregi bușite sau în alte variante când camera reacționează prin reset („pentru a rezolva eroarea”) și ajungi să crezi că ai probleme cu cablul, cu încărcătorul sau chiar cu camera în sine. Da, o funcție foarte utilă.

Tot așa, dintre zecile de modele de camere pe care le-am testat eu până acum, astea de la Garmin sunt cele mai „user friendly” camere de pe piață. Totul funcționează, nu trebuie să te dai peste cap sau să faci cine știe ce șmecherii ca să le accesezi și totul e clar, plictisitor de clar și concis. 🙂

Și cumva la cum arată și cât de mișto este, prețul acesteia nu mi se pare exagerat mai ales că e Garmin, un brand care se ocupă cu device-uri electronice de o viață. Garmin Mini este în jur de 550 lei

Ce mai caută lumea:
  • cine e razvan bb (1)